Lukuvuoden aikana keräämme opiskelijoiltamme säännöllisesti palautetta tulo-, olo- ja lähtökyselyillä. Osana laatutyötämme teetämme loppukesäisin edellisen lukuvuoden opiskelijoillemme myös vaikuttavuuskyselyn. Kyselyn tarkoitus on selvittää muun muassa opistovuoden merkityksellisyyttä opiskelijalle sekä jatko-opintoihin sijoittumista. Kyselytuloksia hyödynnämme toimintamme jatkuvassa kehittämisessä.

Opiskelijapalaute / lähtökysely 2020

Alla on yhteenveto kevään 2020 lähtökyselystä. Olemme erityisen ilahtuneita tuloksista ja saamastamme palautteesta, sillä siirryimme etäopetukseen nopeasti koronatilanteen vuoksi. Iso kiitos hyvin sujuneesta lukuvuodesta sekä loistavasta yhteistyöstä ja -hengestä myös loppukevään poikkeusoloissa kuuluu erityisesti opiskelijoillemme. Lähtökyselyn kokonaiskeskiarvo 4,02 on osoitus koko opistomme väen mahtavasta yhteen hiileen puhaltamisesta!

Kyselyyn vastanneista opiskelijoista kaikki suosittelisivat Joutsenon Opistoa opiskelupaikaksi.

Arviointiasteikko on 1-5 (5 = paras). Taulukon tulokset ovat vastausten keskiarvoja.

 

Poimintoja opiskelijoiden palautteesta

“Olen löytänyt itsestäni osaamista, mitä en tiennyt minussa olevankaan. En tiedä olisinko koskaan tunnistanut itsessäni niitä hyviä ominaisuuksia ja vahvuuksia ilman tätä vuotta.”

“Olen saanut rakennusaineita ammatilliseen osaamiseeni sekä yhteiskunnallista ymmärrystä.”

“Olen saanut hyvää, ellen jopa parasta opetusta, kannustusta ja ohjausta. Opetushenkilöstön lisäksi kiitos parhaasta vuodesta ikinä myös muulle henkilökunnalle, joka kohtaa opiskelijan ystävällisyydellä.”

“Odotin lähinnä samankaltaista opiskelua kuin lukiossa, mutta opiskelu on ollut hyvällä tavalla vuorovaikutteisempaa. Opistolla tunsin ensimmäistä kertaa todella kuuluvani opiskeluyhteisön joukkoon.”

“Sosiaaliset taitoni ovat vahvistuneet ja olen saanut paljon uusia ystäviä, joiden kanssa tulen toivottavasti pitämään yhteyttä vielä pitkään. Myös yhteisiä tapahtumia ja opiskeluprojektejamme jää ikävä!”

“Asuntolaan muuttaminen oli hyvä päätös: viihdyin siellä ja sain uusia ystäviä.”

“Kiitokset innostuksen herättämisestä, sitkeästä työstä ja työskentelytapojen kehittämisestä kaiken koronamullistuksen keskellä. On ollut ilo opiskella tämä vuosi Joutsenon Opistolla.”

 

Opiskelijapalaute / Vaikuttavuuskysely lukuvuosi 2019-2020

Lukuvuoden 2019-2020 vaikuttavuuskyselyyn vastanneista 82 % koki, että opistovuodella oli melko tai erittäin suuri vaikutus omaan elämään. Tulosten perusteella Joutsenon Opistossa vietetyllä lukuvuodella on ollut suuri merkitys myös toivotun jatko-opiskelupaikan saamiseen.

Poimintoja lukuvuoden 2019-2020 opiskelijoiltamme saaduista vaikuttavuuskyselyn avoimista palautteista

”Vuosi Joutsenon Opistossa oli elämäni paras päätös.”

”Opisto oli sekä ihmisiltään että ilmapiiriltään rento ja lämminhenkinen paikka. Kaiken muun hyvän lisäksi sain opistovuoden aikana taitoja, joista on ollut paljon hyötyä opiskelemaan lähtiessä ja uudelle paikkakunnalle muuttaessa.”

”Kansanopistovuosi lisäsi varmuuttani alavalinnastani.”

”Mahtavan vuoden aikana sain ihania uusia ystäviä ja tapasin elämäni rakkaudenkin opistolla.”

”Kielenopiskelussa käytettiin monipuolisia työskentelytapoja, sellaisiakin, joita en olisi itse hoksannut. Puhumattakaan opintomatkasta Japaniin, joka onneksi järjestyi juuri ennen koronaa.”

“Poikkeuskevään etäopetus järjestettiin opiston toimesta mallikkaasti.”

”Aloittaessani Joutsenon Opistossa luulin, etten varmaan kaipaa tänne enää opintojen jälkeen. Toisin kävi: jo nyt on ikävä rauhallista ympäristöä ja ihmisiä.”

”Laadukas ja ammattitaitoinen opetus tuki unelmien tavoittelua. Kiitos! Teette hyvää ja arvokasta työtä!”

 

Opiskelijapalaute / lähtökysely 2019

Alla on yhteenveto kevään 2019 lähtökyselystä. Arviointiasteikko on 1-5 (5 = paras). Taulukon tulokset ovat vastausten keskiarvoja.

Kyselyyn vastanneista opiskelijoista kaikki suosittelisivat Joutsenon Opistoa opiskelupaikaksi.


Poimintoja opiskelijoiden palautteesta

”Aikani Joutsenon Opistossa oli kaikin tavoin kehittävä ja valaiseva kokemus.”

”Opintomatka Japaniin kiteytti opitut asiat, koska pääsimme oikeasti käyttämään kieltä ja esimerkiksi tilaamaan ruokaa japanin kielellä.”

”Vuoden aikana olen itsenäistynyt ja todistanut itselleni, että pärjään myös yksin.”

“Opistovuosi oli mukava ja olen todella iloinen, että sain mahdollisuuden opiskella Joutsenon Opistossa. Se auttoi minua pääsemään yliopistoon.”

“Vuosi oli todella hauska ja sain hyviä uusia ystäviä. Opistolla oli hyvä yhteishenki ja asuntolaelämäkin sujui hyvin.”

”Opistossa vietetyt kuukaudet ovat olleet todellinen elämänkoulu.”

”Minulle tärkein oppi Joutsenon Opistossa oli: tee täydellä sydämellä sitä mistä nautit.”

“Opiskelu oli hyvin opiskelijapainotteista ja opettajat ottivat oppilaiden henkilökohtaiset tarpeet erittäin hyvin huomioon.”

”Opistovuosi oli hieno ajanjakso elämässä. Sain paljon uusia ideoita ja oppia vastaisuuden varalle. Samalla tuli tuuletettua omia ajatuksia.”