K-KM25 Värihavainto, 2 op

Kuvataideakatemian tutkintovaatimusten mukainen opetus.                                                                                                                                   Opintojakson paikka tutkintovaatimuksissa: Kuvataiteen kandidaatin aineopinnot: Taideopinnot,  piirustus ja havainto.

 

Kurssi perustuu pääosin Josef Albersin kehittämään kurssiin ”Värien vuorovaikutus”. Työskentelemme Albersin väritehtävien parissa. Kurssi on alun perin suunniteltu suunnittelijoille, arkkitehdeille ja myös taiteilijoille, joten se soveltuu kaikille, jotka ovat kiinnostuneet tutkimaan, miten havaintomme erottelee värejä ja valoa. Tehtävät tehdään väripapereista leikkaamalla ja liimaamalla eikä kurssille osallistuminen siten vaadi maalaustaitoja tai materiaaleja.

Kurssiin liittyy luento, jossa esitellään Albersin väriopin suhdetta muihin värioppeihin ja pohditaan sen merkitystä tämän päivän taiteessa. Luento on suomeksi.

Josef Albers (1888-1976) julkaisi vuonna 1963 värioppia käsittelevän teoksen Interaction of Color, joka on suomennettu nimellä Värien vuorovaikutus.

 

Osaamistavoitteet
Opiskelija oppii ymmärtämään värihavaintoa.

Opettaja
Tuulia Iso-Tryykäri, kuvataiteilija YAMK

Suoritustapa
Luennot ja käytännön tehtävät
Opetuskieli: suomi
Maksimiosallistujamäärä: 15

Kurssiaikataulu

xx

xx

xx

xx

 

Kurssin hinta
 120 € (sisältää opetuksen ja materiaalit)
Kurssipäivinä opiston ruokalasta voi ostaa lounaan ja päiväkahvin.

Ilmoittautuminen
opiston toimistoon sähköpostitse opisto(at)joutsenonopisto tai p. 045 844 2993 30.8. mennessä.

Tiedustelut:
Kuvataideopettaja Mirja Jokiaho, mirja.jokiaho(at)joutsenonopisto.fi tai p. 045 844 2987

Taideyliopiston logo