Arabian kieli

Tutustu arabian kieleen lukuvuoden 2022-2023 uudella opintolinjallamme! Linjan opinnoissa ei vaadita aiempaa kielitaitoa, vaan linja soveltuu kaikille arabian kielestä kiinnostuneille ja esimerkiksi työssään arabiaa tarvitseville. Opintojen jälkeen hallitset arabian kielen perusteet.

Arabian linjalla pääset opiskelemaan uusia asioita monipuolisesti ja kartuttamaan kielitaitoasi. Tule siis aloittamaan arabian kielen opinnot ryhmäohjauksessa!

Kolme opiskelijaa pöydän ääressä

Arabian kielen linja 22.8.2022 19.5.2023

Arabian linjan opinnoissa opetetaan arabian kieltä ymmärtämisen, ilmaisun ja viestinnän välineenä. Osaamistavoitteissa korostetaan tärkeimpiä kommunikaatiotaitoja: lukemista, kirjoittamista, kuuntelemista, puhumista sekä kieliopin ja sanaston oppimista. Linjan opinnoissa kielen opetukseen limittyy myös kulttuuriopetus. Tavoitteena onkin, että linjan opinnot kehittävät opiskelijoiden ymmärrystä kulttuureista, joissa arabian kieltä käytetään. Lisäksi opintojen tarkoituksena on kannustaa opiskelijoita itseohjautuvaan oppimiseen ja tiimityöskentelyyn.

Linjan opintoihin sisältyy myös akateemista opiskelua tukevia kursseja sekä yleissivistäviä opintoja, kuten vierailijoiden luentoja ja opintojen ohjausta. Kieliopintojen lisäksi opiskelija voi suorittaa erilaisia valinnaiskursseja.

 

ILMOITTAUTUMINEN OPINTOIHIN

Ilmoittautumisaika lukuvuoden 2023-2024 koulutuksiin on 1.3.-13.8.2023.

Linjan opintoihin ilmoittaudutaan opiston kotisivujen sähköisellä lomakkeella. Opiskelijat valitaan ilmoittautumisten perusteella, pääsykokeita ei ole. Päätös opiskelijavalinnasta tehdään kahden viikon sisällä ilmoittautumisen saapumisesta.

Opiskelupaikkoja voi kysyä myös muina aikoina opiston toimistosta opisto(at)joutsenonopisto.fi tai 045 844 2993.

Opetus alkaa, jos osallistujia on riittävästi.

Ilmoittaudu opintoihin kysy lisää
Kolme opiskelijaa juttelee ja naureskelee

Joutsenon Opisto laajentaa opintotarjontaansa

Kuva arabian kurssin mainoksesta jossa kurssin tiedot
Saamme ainutlaatuisia kieliopintoja sisältävään koulutustarjontaamme uuden mielenkiintoisen lisäyksen, kun aloitamme arabian kielen linjan syksyllä 2022!

 

Esimakua arabian kielen opiskelusta Joutsenon Opistolla saatiin kevätlukukauden 2022 mittaisella arabian kielen kurssilla, joka järjestettiin yhdessä Hamad Bin Khalifa Universityn (Qatar) kanssa. Kurssi oli hieno esimerkki kansainvälisestä yhteistyötä, jota Joutsenon Opistolla tehdään.

OPISKELUN KUSTANNUKSET

Opintojen kustannukset määräytyvät koulutuksen, ruokailun ja asumisen perusteella. Opintomaksu laskutetaan lukuvuoden aikana kahdeksassa tasasuuruisessa erässä.

Voit saada opintoihisi opintotukea (= opintoraha + asumislisä + opintolainan takaus), joka ei vähennä myöhempiin korkeakouluopintoihin myönnettävien opintotukikuukausien määrää.

Lue lisää maksuista ja rahoituksesta

ASUMINEN JA TÄYSIHOITO

Opiston alueella on kaksi asuntolaa, joissa on 112 majoituspaikkaa yhden ja kahden hengen huoneissa. Majoitustilat ovat käytettävissä koko opiskeluajan, eikä niitä tarvitse tyhjentää viikonlopuiksi tai lomiksi.

Täysihoito sisältää opetuksen, majoituksen ja ruokailut.
Lukuvuonna 2022-2023 täysihoidossa majoittuvan opiskelijan asuminen opiston asuntolassa on maksutonta.

Lue lisää asumisesta

Yhteistyökumppanit