Opiskelijapalaute / vaikuttavuuskysely lukuvuosi 2019-2020

Osana laatutyötämme teetämme loppukesäisin edellisen lukuvuoden opiskelijoillemme vaikuttavuuskyselyn. Kyselyn tarkoitus on selvittää muun muassa opistovuoden merkityksellisyyttä opiskelijalle sekä jatko-opintoihin sijoittumista.

Lukuvuoden 2019-2020 vaikuttavuuskyselyyn vastanneista 82 % koki, että opistovuodella oli melko tai erittäin suuri vaikutus omaan elämään. Tulosten perusteella Joutsenon Opistossa vietetyllä lukuvuodella on ollut suuri merkitys myös toivotun jatko-opiskelupaikan saamiseen.

.

Poimintoja lukuvuoden 2019-2020 opiskelijoiltamme saaduista vaikuttavuuskyselyn avoimista palautteista

”Vuosi Joutsenon Opistossa oli elämäni paras päätös.”

”Opisto oli sekä ihmisiltään että ilmapiiriltään rento ja lämminhenkinen paikka. Kaiken muun hyvän lisäksi sain opistovuoden aikana taitoja, joista on ollut paljon hyötyä opiskelemaan lähtiessä ja uudelle paikkakunnalle muuttaessa.”

”Kansanopistovuosi lisäsi varmuuttani alavalinnastani.”

”Mahtavan vuoden aikana sain ihania uusia ystäviä ja tapasin elämäni rakkaudenkin opistolla.”

”Kielenopiskelussa käytettiin monipuolisia työskentelytapoja, sellaisiakin, joita en olisi itse hoksannut. Puhumattakaan opintomatkasta Japaniin, joka onneksi järjestyi juuri ennen koronaa.”

”Poikkeuskevään etäopetus järjestettiin opiston toimesta mallikkaasti.”

”Aloittaessani Joutsenon Opistossa luulin, etten varmaan kaipaa tänne enää opintojen jälkeen. Toisin kävi: jo nyt on ikävä rauhallista ympäristöä ja ihmisiä.”

”Laadukas ja ammattitaitoinen opetus tuki unelmien tavoittelua. Kiitos! Teette hyvää ja arvokasta työtä!”