Opiskelijapalaute / lähtökysely 2020

Keräämme opiskelijoiltamme säännöllisesti palautetta tulo-, olo- ja lähtökyselyillä, joita hyödynnämme toimintamme jatkuvassa kehittämisessä.

Alla on yhteenveto kevään 2020 lähtökyselystä. Olemme erityisen ilahtuneita tuloksista ja saamastamme palautteesta, sillä siirryimme etäopetukseen nopeasti koronatilanteen vuoksi. Iso kiitos hyvin sujuneesta lukuvuodesta sekä loistavasta yhteistyöstä ja -hengestä myös loppukevään poikkeusoloissa kuuluu erityisesti opiskelijoillemme. Lähtökyselyn kokonaiskeskiarvo 4,02 on osoitus koko opistomme väen mahtavasta yhteen hiileen puhaltamisesta!

Arviointiasteikko on 1-5 (5 = paras). Taulukon tulokset ovat vastausten keskiarvoja.

 

Kyselyyn vastanneista opiskelijoista kaikki suosittelisivat Joutsenon Opistoa opiskelupaikaksi.

 

Poimintoja opiskelijoiden palautteesta

”Olen löytänyt itsestäni osaamista, mitä en tiennyt minussa olevankaan. En tiedä olisinko koskaan tunnistanut itsessäni niitä hyviä ominaisuuksia ja vahvuuksia ilman tätä vuotta.”

”Olen saanut rakennusaineita ammatilliseen osaamiseeni sekä yhteiskunnallista ymmärrystä.”

”Olen saanut hyvää, ellen jopa parasta opetusta, kannustusta ja ohjausta. Opetushenkilöstön lisäksi kiitos parhaasta vuodesta ikinä myös muulle henkilökunnalle, joka kohtaa opiskelijan ystävällisyydellä.”

”Odotin lähinnä samankaltaista opiskelua kuin lukiossa, mutta opiskelu on ollut hyvällä tavalla vuorovaikutteisempaa. Opistolla tunsin ensimmäistä kertaa todella kuuluvani opiskeluyhteisön joukkoon.”

”Sosiaaliset taitoni ovat vahvistuneet ja olen saanut paljon uusia ystäviä, joiden kanssa tulen toivottavasti pitämään yhteyttä vielä pitkään. Myös yhteisiä tapahtumia ja opiskeluprojektejamme jää ikävä!”

”Asuntolaan muuttaminen oli hyvä päätös: viihdyin siellä ja sain uusia ystäviä.”

”Kiitokset innostuksen herättämisestä, sitkeästä työstä ja työskentelytapojen kehittämisestä kaiken koronamullistuksen keskellä. On ollut ilo opiskella tämä vuosi Joutsenon Opistolla.”