Joutsenon Opiston sähköinen opiskelualusta on peda.net. Sieltä löydät linjasi opetussuunnitelman, ajankohtaisia asioita sekä valinnaisaineet. Voit käyttää jo olemassa olevaa peda.net -tunnustasi tai luoda uuden opiskeluasi varten.

Jyväskylän avoimen yliopiston tärkeät sivustot kasvatustieteen, erityispedagogiikan, psykologian sekä englannin opiskelijoille:

https://avoin.korppi.jyu.fi

Korpissa ilmoittaudutaan opintoihin opettajan johdolla, sekä seurataan arvosanoja. Korppiin ilmoittaudutaan myös tietyillä avoimen yliopiston valinnaisainekursseilla.

https://avoin.jyu.fi/koppa/

Koppa on opiskeluportaali Jyväskylän avoimen yliopiston kursseille. Täältä näet kaiken oleellisen liittyen kurssiesi sisältöihin ja suorittamiseen.

Opiskelumateriaalit

Opiskelussa käytetään paljon sähköisiä materiaaleja. Toivomme, että tuot oman läppärin (tai tabletin) saapuessasi opiskelemaan. Luokissamme on käytössä langaton verkkoyhteys.

Opistollamme on opiskelun tueksi tarjolla kurssikirjallisuutta niin korkeakouluopintoihin kuin yleissivistäville linjoillemmekin. Opiston kirjakokoelmasta löytyy myös kaunokirjallisuutta sekä oppiaineita syventävää kirjallisuutta. Kurssikirjallisuus on sijoitettu eri oppiaineiden luokkiin, kaunokirjallisuutta ja muuta aineistoa löytyy Japani-huoneesta (asuntolan alin kerros) sekä asuntolan ylimmästä kerroksesta.

Kurssikirjallisuutta voidaan tarvittaessa tilata myös kaukolainoina muista kirjastoista.
Kaukolaina-asioissa ota yhteyttä toimistoon, p. 045 844 2993, opisto(at)joutsenonopisto.fi.

Kirjastoja ja tietokantoja

Joutsenon kirjasto
Lappeenrannan maakuntakirjasto
Imatran kaupunginkirjasto
Kirjastot.fi
Frank-monihaku
Melinda (yliopistokirjastojen yhteisluettelo)
Fennica (Suomen kansallisbibliografia)
Arto (artikkelitietokanta)
DOAJ (tieteellisiä verkkolehtiä)
Eric (kasvatusalan englanninkielisiä artikkeleita)
Kielitoimiston sanakirja
RedFox-sanakirjat

Tietokantojen ja e-aineistojen etäkäyttö (avoimen yliopiston opiskelijat):
Itä-Suomen yliopisto
Jyväskylän yliopisto
Finna (mm. yliopistokirjastojen kokoelmat ja e-aineistot)