Opiskelusta opistolla

Joutsenon opiston 14 opintolinjaa tarjoavat monipuolista koulutusta. Valittavanasi on avoimen yliopiston perusopintokokonaisuuksia sekä kuvataiteen, kielten ja kulttuurin opintoja. Välivuosilinja sopii omaa paikkaansa etsiville, Lääkikseen-linja lääketieteellisten tiedekuntien pääsykokeisiin aikoville ja Kohti pelialaa -linja pelien suunnittelusta ja tekemisestä kiinnostuneille. Uutena lyhyenä linjana alkaa omia voimavarojaan ja uusia suuntia etsiville tarkoitettu Uusille urille, matkalla vahvaksi.

Lue lisää

 

 

Miksi kansanopistoon?

Opistovuoden aikana voit riskittömästi kokeilla yliopisto-opintojen sopivuutta sinulle menettämättä kuitenkaan paikkaasi yhteishaun ensikertalaiskiintiössä. Voit myös käyttää vuoden harrastuksesi syventämiseen tai oman tiesi etsimiseen. Saat opintoihisi opintotukea, joka ei vähennä myöhempiin korkeakouluopintoihin myönnettäviä tukikuukausia. Täydellä opintotuella opiskellessasi maksat koulutuksesta täysihoitoineen vain noin 160 euroa/kk.

Opiskelua ja yhdessä tekemistä

Ryhmässä opiskelu opettajan tai tuutorin ohjaamana rytmittää ja aikatauluttaa opinnot lukuvuoden varrelle niin, että omat tavoitteet on mahdollista saavuttaa. Kontaktiopetuksen ja tenttien lisäksi kursseihin sisältyy opintolinjasta riippuen alan kirjallisuutta, oppimistehtäviä, kotitenttejä, ryhmätöitä, itsenäistä työskentelyä, harjoittelujaksoja ja linjojen välistä yhteistyötä.

Lue lisää

 • Rahoitus

  Täysihoidossa asuvan opiskelijan maksuun sisältyvät asumisen ja koulutuksen lisäksi kolme päivittäistä ateriaa sekä päiväkahvi. Jos saat maksimiopintotuen, täysihoitovaihtoehdossakin oma maksuosuutesi on vain n. 160€/kk.

  Lue lisää
 • Asuminen

  Opintojesi ajan voit asua täysihoidossa opiston asuntolassa. Majoitustilat ovat käytettävissä koko opiskeluajan, eikä niitä tarvitse tyhjentää viikonloppuisin tai lomien ajaksi.

  Lue lisää
 • Ruoka

  Opiston ruokalassa tarjotaan aamiainen, lounas, päiväkahvi ja päivällinen.

  Lue lisää
 • Kirjasto

  Opiston kirjastosta löytyy suurin osa lukuvuoden aikana tarvittavasta tenttikirjallisuudesta.

  Lue lisää
 • Opiskelijaterveydenhuolto

  Joutsenon Opiston opiskelijaterveydenhuollosta vastaa Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksote. Katso yhteystiedot.

  Lue lisää
 • Aikataulut

  Lukuvuoden aikataulut

  Lue lisää
 • Palaute opiskelijoilta

  Keräämme opiskelijoiltamme säännöllisesti palautetta, jotta pystymme kehittämään toimintaamme.

  Lue lisää