Tervetuloa opiskelemaan!

Koulutustarjonnassamme on kuusi erilaista lukuvuoden mittaista opintolinjaa. Voit aloittaa opinnot ilman pääsykokeita ja opiskella tavoitteellisesti avoimia yliopisto-opintoja, syventää harrastustasi kielten ja taiteen parissa tai pohtia maailman tilaa ja vaikuttamisen keinoja ratkaisujen hakemisen kautta. Tutustu opintolinjoihin!

Usein kysytyt kysymykset
Palaute opiskelijoilta

Hae koulutuksiin!

Täytä sähköinen hakulomakkeemme tai tulosta lomake ja lähetä se meille. Hakuaika lukuvuoden 2020-2021 opintolinjoille alkaa 2.3.2020.
Käsittelemme hakemuksesi kahden viikon sisällä hakemuksen saapumisesta. Hyväksymiskirjeen lähetämme sähköpostitse.

Toimistomme palvelee kaikissa sinua askarruttavissa kysymyksissä. Ota rohkeasti yhteyttä!

Hakeminen
Ota yhteyttä

Opintojen rahoitus ja asuminen

Opistomaksut määräytyvät koulutuksen, ruokailun ja asumisen perusteella. Voit saada opintoihisi opintotukea (opintoraha, asumislisä, opintolainan takaus), joka ei vähennä myöhempiin korkeakouluopintoihin myönnettävien opintotukikuukausien määrää.

Muistathan, että voit hakea opistomaksuihin opintoseteliavustusta, joka kattaa osan opiston opistomaksuista.

Opistomaksut ja opintotuki

Opintoseteliavustus

Asuminen

Opistovuoden aikataulut

Koulutustarjontamme

 • Johdatus kestävyystieteisiin

  Johdatus kestävyystieteisiin on syksyllä 2020 alkava uusi opintolinja, jossa lamaantumisen sijaan tartutaan rohkeasti ja ennakkoluulottomasti aikamme viheliäisiin ongelmiin.
  Lue lisää ja hae
 • Korean kieli ja kulttuuri

  Aloita korean opiskelu alkeista natiivin opettajan johdolla. Tartu poikkeukselliseen tilaisuuteen oppia kieltä, joka on avain kiehtovaan kulttuuriiin.
  Lue lisää ja hae
 • Kuvataidelinja

  Tule kehittämään kuvantekijän taitojasi, valmentautumaan taidealojen jatko-opintoihin tai yksinkertaisesti nauttimaan taiteen tekemisestä. Monipuolisesta kurssitarjonnasta voit yhdistellä juuri sinulle sopivan kokonaisuuden.
  Lue lisää ja hae
 • Japanin kieli ja kulttuuri

  Aloita japanin opiskelu alkeista. Natiivin opettajan johdolla opiskelet peruskieliopin, hiragana- ja katakana-merkit sekä noin 500 kanjia. Suorita halutessasi perusopintokokonaisuus Itä-Suomen avoimen yliopiston opintovaatimusten mukaisesti.
  Lue lisää ja hae
 • Englannin kielen linja

  Haluatko kääntäjäksi, tulkiksi tai opettajaksi? Suorita englannin kielen perusopinnot Jyväskylän avoimen yliopiston opintovaatimusten mukaisesti natiivin opettajan johdolla.
  Lue lisää ja hae
 • Kasvatustieteen perusopinnot

  Kasvatustieteen perusopinnot sopivat kasvatus- ja opetusalasta kiinnostuneille, kuten aineen-, luokan-, erityis- tai lastentarhanopettajaksi aikoville sekä kaikille, jotka haluavat kehittää ammatillista osaamistaan.
  Lue lisää ja hae
 • Psykologian perusopinnot

  Suorita psykologian perusopinnot Jyväskylän avoimen yliopiston vaatimusten mukaisesti. Opintoihin sisältyy tilastomenetelmien peruskurssi. Opiskelu kehittää korkea-asteen opiskeluvalmiuksia ja valmentaa psykologian pääsykokeisiin.
  Lue lisää ja hae
 • Suomen kieltä ulkomaalaisille

  Opiskele suomen kieltä ja kulttuuria kotoutumiskoulutuksen tapaan. Aloitamme alkeista.
  Lue lisää ja hae
 • Avoimet yliopisto-opinnot

  Suorita avoimen yliopiston perusopintokokonaisuuksia ja yleisopintoja.
  Lue lisää ja hae
 • Lyhytkurssit

  Tutustu lyhytkurssitarjontaan!
  Lue lisää ja hae
 • Vahvempana digiarkeen

  "Tällaista monipuolista digiasioiden koulutusta en ole ennen löytänyt, vaikka olisin halunnut jo vuosien ajan. Perustaitojen lisäksi somemaailman ilmiöt sekä sovellukset tulivat tutuiksi.”
  Lue lisää ja hae

Yhteistyökumppanit