Henkilöstökysely / kevät 2020

Toiminnan jatkuva kehittäminen on merkittävä osa Joutsenon Opiston strategiaa. Opiskelijoillemme teettämiemme tulo-, olo- ja lähtökyselyiden lisäksi keräämme säännöllisesti palautetta myös henkilökunnaltamme.

Maaliskuun 2020 henkilöstökyselyyn vastasi 14/21 (67 %) Joutsenon Opiston työntekijää. Vastausten perusteella opistomme koetaan pääsääntöisesti mukavana ja hyvin johdettuna työpaikkana, jonka ”ilmapiirissä on kiva, positiivinen ja yhteisöllinen vire”.

Henkilöstökyselyn vastausten kokonaiskeskiarvo oli korkeampi kuin koskaan aiemmin: 4,03 (arviointiasteikko 1-5, 5 = paras). Parannusta viime vuoden kokonaiskeskiarvosta 3,79 on tapahtunut huomattavasti kaikilla osa-alueilla. Yksittäisissä vastauksissa saadut heikommatkin arvosanat olivat kyselyssä keskiarvoisesti tasolla ”hyvä”.

Tästä on hyvä jatkaa vahvuuksiamme hyödyntäen ja kehityskohteisiimme tarttuen!

Alla on yhteenveto maaliskuun 2020 henkilöstökyselystä. Taulukon tulokset ovat vastausten keskiarvoja.

.
”Pidän opistolla työskentelystä, koska yhteistyömme opistolla on sujuvaa ja erilaisuutta kunnioittavaa. Pidän siitä, että monipuolinen osallistaminen värittää arkea ja työkulttuurimme on kehittymiseen ja kehittämiseen kannustava. Valtavasti iloa työhön tuo opiskelijoiden tyytyväisyys.”
.
Mirja Jokiaho, kuvataideopettaja

 

”Working at Joutsenon Opisto has been quite a rewarding experience for me. I have never worked before at a place where the whole team functions not only professionally, but also like a family. On the other hand, students who come to the opisto from different backgrounds were highly motivated to work towards one single goal: learning for a better a future while enjoying life. It was a pleasure working with these students.”
.
Mohammad Etedali, englannin kielen opettaja

 

”Viestintä ja tiedon jakaminen henkilöstölle on avointa ja toiminta osallistavaa. Jokainen tietää missä mennään ja millaisia tulevaisuuden tavoitteita opistolla on.”
.
Anne Rikman, toimistosihteeri

 

”Opistollamme pyritään avoimeen työilmapiirin. Toiminta on yksiköistä riippumatta arvojemme mukaista, läpinäkyvää ja osallistavaa. Työntekijöille annetaan vastuuta ja mahdollisuus kasvaa omassa työssään.”
.
Elina Pasanen, keittiöesimies