Haku lukuvuoden 2019-2020 opintolinjoille on käynnissä. Tutustu opintoihin ja hae nyt!

Voit opiskella tavoitteellisesti avoimen yliopiston opintoja, syventää harrastustasi kielten ja taiteen parissa, hakea eväitä jatko-opintoihin tai selkiyttää tulevaisuuden toiveitasi välivuosilinjalla.

Englannin kielen perusopinnot
Haluatko kääntäjäksi, tulkiksi tai opettajaksi? Suorita englannin kielen perusopinnot Jyväskylän avoimen yliopiston opintovaatimusten mukaisesti. Kursseilla on myös natiiveja opettajia!

Japanin kieli ja kulttuuri
Aloita japanin opiskelu alkeista. Natiivin opettajan johdolla opiskelet peruskieliopin, hiragana- ja katakana-merkit sekä noin 500 kanjia. Suorita halutessasi perusopintokokonaisuus Itä-Suomen avoimen yliopiston opintovaatimusten mukaisesti.

Japanin kielen ja kulttuurin jatkolinja
Syvennä japanin kielen taitojasi. Jatkolinja on tarkoitettu B1-tasolla opiskeleville opiskelijoille.

Kasvatustieteen linja
Kaikille kasvatus- ja opetusalasta kiinnostuneille. Linjalla opiskellaan kasvatustieteen perusopinnot ja tutustutaan monipuolisesti opettajuuteen sekä ohjataan VAKAVA-pääsykokeeseen. Halutessasi voit suorittaa lisäksi erityispedagogiikan perusopinnot.

Kiinan kieli ja kulttuuri
Tutustu Kiinan monituhatvuotiseen kulttuuriin ja avaa itsellesi uusia mahdollisuuksia työelämässä opiskelemalla kiinan kieltä ja kulttuuria Joutsenon Opistossa. Aloitus alkeista, natiivi ja innostava opettaja.

Korean kieli ja kulttuuri
Aloita korean opiskelu alkeista natiivin opettajan johdolla. Tartu poikkeukselliseen tilaisuuteen oppia kieltä, joka on avain kiehtovaan kulttuuriin.

Kuvataidelinja
Tule kehittämään kuvantekijän taitojasi, valmistautumaan visuaalisten alojen jatko-opintoihin tai yksinkertaisesti nauttimaan taiteen tekemisestä. Monipuolisesta kurssitarjonnasta voit yhdistellä juuri sinulle sopivan kokonaisuuden.

LuMa
LuMa-linjalla voit vahvistaa taitoja, joita tarvitset lääketieteen, farmasian, teknillisten alojen tai muiden luma-aineita testaavien aineiden pääsykokeissa. Koulutus koostuu lukiotason matemaattis-luonnontieteellisistä oppiaineista sekä pääsykoeohjauksesta. Voit myös prepata pitkän matematiikan, fysiikan, kemian ja biologian lukiokurssejasi ja käydä sen jälkeen korottamassa arvosanojasi ylioppilaskirjoituksissa.

Psykologian perusopinnot
Suorita psykologian perusopinnot Jyväskylän avoimen yliopiston vaatimusten mukaisesti. Opintoihin sisältyy tilastomenetelmien peruskurssi. Linjalla opiskelu kehittää korkea-asteen opiskeluvalmiuksia ja auttaa psykologian pääsykokeissa.

Suomen kieltä ulkomaalaisille
Opiskele suomen kieltä ja kulttuuria kotoutumiskoulutuksen tapaan. Aloitamme alkeista.

Välivuosilinja
Välivuosilinjalla tutustut omiin vahvuuksiisi sekä tulevaisuuden koulutus- ja ammattimahdollisuuksiin. Pääset myös kokeilemaan valitsemiasi korkeakouluopintoja eri aloilta. Yhdessä laadimme realistisen urasuunnitelman, joka auttaa sinua opistolta eteenpäin.

Tervetuloa Joutsenon Opistolle!

Hae opiskelemaan