Haku käynnissä syksyn opintoihin!

Hakuaika Joutsenon Opiston syksyllä 2017 alkaville pitkille linjoille on käynnissä.

Tutustu opintoihin ja laita hakemus tulemaan!

Laaja koulutustarjontamme tarjoaa monenlaisia mahdollisuuksia. Voit opiskella tavoitteellisesti avoimia yliopisto-opintoja, syventää harrastustasi kielten ja taiteen parissa, hakea eväitä jatko-opintoihin tai selkiyttää tulevaisuuden toiveitasi välivuosilinjallamme. Meillä opiskellessasi kehität samalla sekä akateemisia opiskelutaitojasi että omaa itseäsi.

Voit aloittaa opinnot ilman pääsykokeita ja suorittaa opistovuotesi aikana vaikkapa kasvatustieteen, erityispedagogiikan, psykologian tai yhteiskuntatieden ja filosofian perusopinnot. Kielistä kiinnostuneille on tarjolla englannin ja japanin perusopinnot sekä kiinan ja korean kielen opintoja. Kuvataidelinjalla voit kehittää kuvantekijän taitojasi ja valmentautua taidealan pääsykokeisiin. Uusina koulutuksina alkavat Kohti pelialaa, Lääkikseen ja Välivuosilinja.

Suorittamasi perusopinnot voit hyväksilukea myöhemmissä opinnoissasi. Opistovuosi ei vaikuta asemaasi korkeakouluhaun ensikertalaiskiintiössä, ja voit saada kansanopisto-opintoihisi opintotukea kuluttamatta kuitenkaan korkeakouluopintoihin myönnettäviä tukikuukausia.

Opistossamme jokainen opiskelija on arvokas, ja kannustavalla otteella tsemppaamme toinen toistamme omien vahvuuksiemme hyödyntämiseen sekä opiskelupolun luomiseen. Linjoillemme valikoituu muita samasta aiheesta kiinnostuneita ja usein keskenään hyvin samanhenkisiä opiskelijoita. Opintopisteiden lisäksi kartutat sosiaalisia suhteitasi ja hyödynnät yhdessä oppimista niin oppitunneilla kuin halutessasi asuntolassamme asuessasi. Ehdit pysähtyä pohtimaan kuka olet, mitä elämältäsi haluat ja kuinka saavutat tavoitteesi. Meillä opitaan elämästä ja elämää varten.

Tervetuloa Joutsenon Opistoon!