Joutsenon Opisto tarjoaa laadukasta opetusta kaiken ikäisille

Hae N-Y-T !

Monien mahdollisuuksien opisto

Mietitkö, mitä tekisit välivuoden aikana? Haluaisitko suorittaa avoimen yliopiston opintoja? Onko kuvataide sinun juttusi vai kiinnostavatko kielet? Suunnitteletko lääketieteen, farmasian tai teknillisten alojen opintoja? Kaipaatko preppausta  pääsykokeisiin?

Joutsenon Opiston vuosi tarjoaa monenlaisia mahdollisuuksia. Tule tekemään opintovuodesta 2019-2020 unohtumaton elämys, joka kantaa pitkälle tulevaisuuteen!

Lue lisää koulutuksista
Hae opiskelemaan

Ajankohtaista

Haku käynnissä lukuvuoden 2019-2020 opintoihin. Tutustu opintoihin ja laita hakemus tulemaan! Hae opiskelemaan

Opintosetelistä apua opiskelukustannuksiin! Lue lisää

Vahvempana digiarkeen -koulutus 16.9.-5.12.2019. Lue lisää ja ilmoittaudu

Taidekesän kursseilta ilmaisun iloa, oppia ja virkistystä! Ilmoittautuminen kursseille on parhaillaan käynnissä. Katso kurssiohjelma ja ilmoittaudu

Opiskelua elämää varten

Viihtyisä opistokampus antaa hyvät puitteet opinnoille. Voit turvallisin mielin etsiä omaa alaasi ja kokeilla opintoja, sillä opistovuosi ei vaikuta asemaasi korkeakouluhaun ensikertalaiskiintiössä. Opintoihin voit hakea opintotukea kuluttamatta kuitenkaan korkeakouluopintoihin myönnettäviä tukikuukausia.

Lue lisää opiskelusta

#joutsenonopistoelämää

Koulutustarjontamme

 • Kiinan kieli ja kulttuuri

  Kiinan kielen linjalla opiskellaan natiivin opettajan johdolla kiinan kielen perusteet ja tutustutaan kiinalaiseen kulttuuriin.
  Lue lisää ja hae
 • Korean kieli ja kulttuuri

  Aloita korean opiskelu alkeista natiivin opettajan johdolla. Tartu poikkeukselliseen tilaisuuteen oppia kieltä, joka on avain kiehtovaan kulttuuriiin.
  Lue lisää ja hae
 • LuMa-linja

  Tule preppaamaan taitoja, joita tarvitset pääsykokeissa menestyäksesi. Koulutus koostuu lukiotason matemaattis-luonnontieteellisistä oppiaineista sekä pääsykoeohjauksesta.
  Lue lisää ja hae
 • Välivuosilinja

  Jäitkö ilman opiskelupaikkaa? Oletko vailla suuntaa? Välivuosilinjalla tutustut omiin vahvuuksiisi sekä tulevaisuuden koulutus- ja ammattimahdollisuuksiin. Yhdessä laadimme urasuunnitelman, joka auttaa sinua opistolta eteenpäin
  Lue lisää ja hae
 • Kuvataidelinja

  Tule kehittämään kuvantekijän taitojasi, valmentautumaan taidealojen jatko-opintoihin tai yksinkertaisesti nauttimaan taiteen tekemisestä. Monipuolisesta kurssitarjonnasta voit yhdistellä juuri sinulle sopivan kokonaisuuden.
  Lue lisää ja hae
 • Japanin kieli ja kulttuuri

  Aloita japanin opiskelu alkeista. Natiivin opettajan johdolla opiskelet peruskieliopin, hiragana- ja katakana-merkit sekä noin 500 kanjia. Suorita halutessasi perusopintokokonaisuus Itä-Suomen avoimen yliopiston opintovaatimusten mukaisesti.
  Lue lisää ja hae
 • Japanin kielen ja kulttuurin jatkolinja

  Syvennä japanin kielen taitojasi. Jatkolinja on tarkoitettu B1-tasolla opiskeleville japanin kielen opiskelijoille.
  Lue lisää ja hae
 • Englannin perusopinnot

  Haluatko kääntäjäksi, tulkiksi tai opettajaksi? Suorita englannin kielen perusopinnot Jyväskylän avoimen yliopiston opintovaatimusten mukaisesti. Kursseilla on myös natiiveja opettajia!
  Lue lisää ja hae
 • Kasvatustieteen linja

  Kaikille kasvatus- ja opetusalasta kiinnostuneille. Linjalla opiskellaan kasvatustieteen perusopinnot ja valmentaudutaan monipuolisesti opettajuuteen sekä VAKAVA-pääsykokeeseen. Halutessasi voit suorittaa lisäksi erityispedagogiikan perusopinnot.
  Lue lisää ja hae
 • Psykologian perusopinnot

  Suorita psykologian perusopinnot Jyväskylän avoimen yliopiston vaatimusten mukaisesti. Opintoihin sisältyy tilastomenetelmien peruskurssi. Linjalla opiskelu kehittää korkea-asteen opiskeluvalmiuksia ja valmentaa psykologian pääsykokeisiin.
  Lue lisää ja hae
 • Suomen kieltä ulkomaalaisille

  Opiskele suomen kieltä ja kulttuuria kotoutumiskoulutuksen tapaan. Aloitamme alkeista.
  Lue lisää ja hae
 • Avoimet yliopisto-opinnot

  Suorita avoimen yliopiston perusopintokokonaisuuksia ja yleisopintoja.
  Lue lisää ja hae
 • Vahvemapana digiarkeen

  Maksuton koulutus digiyhteiskunnan vaatimien perustaitojen vahvistamiseksi. Lue lisää ja hae koulutukseen
  Lue lisää ja hae
 • Lyhytkurssit

  Tutustu lyhytkurssitarjontaan!
  Lue lisää ja hae

Olen nyt toisen vuoden tutkinto-opiskelija Japanissa Reitakun yliopistossa, jonne pääsin suoraan opistovuoteni jälkeen. Joutsenon Opiston natiivi japanin opettajamme auttoi hakulomakkeiden täyttämisessä ja pääsykokeeseen valmistautumisessa.”

Opistovuosi on ollut jollain tavalla todella vapauttava. On päässyt itsenäistymään hiukan ja saanut esimakua yliopisto-opiskelusta. Mielestäni olen onnistunut ainakin näkemään tulevaisuuttani uudella tavalla ja varmistunut lisää opiskeluiden suunnasta.”

 

 Suosittelisin opistoa ehdottomasti! Ei minusta olisi muuten ollut hakemaan Taideinstituuttiin, enkä siis olisi tässä ilman opistoa. Opisto oli tärkeä etappi matkalla, josta on paljon lämpimiä ja hyviä muistoja!”

 

Kansanopistossa opiskelu oli aivan uutta, enkä ollut edes tietoinen siitä kuinka paljon opintoja voi suorittaa. Opeksi-linjan harjoittelut ja tutustumisvierailut antoivat näkökulmaa omiin uravalintoihini, minkä lisäksi opistolta jäi matkaani monia uusia ystäviä. Jos et pääse opiskelemaan tai omat tulevaisuudensuunnitelmasi ovat vielä auki, suosittelen lämmöllä Joutsenon Opistoa. ”

 

Joutsenon Opistossa suorittamani perusopintokokonaisuudet hyväksiluettiin sellaisinaan Itä-Suomen yliopistossa. Olen opinnoissa vuoden edellä yhtä aikaa aloittaneita opiskelukavereitani.”

Opistovuoden jälkeen pääsin viittomakielen tulkin koulutukseen Diakonia-ammattikorkeakouluun. Vaikka viittomakieli ja Joutsenossa opiskelemani kasvatustiede sekä erityispedagogiikka ovat aloina erilaisia, hyödyn opistovuonna suorittamistani opinnoista nykyisessä koulutuksessani. ”

Kuvataidelinjalla harjoittelimme lähes kaikkia taiteen tekniikoita. Opin muun muassa öljyväri- ja temperamaalausta sekä metalligrafiikkaa, mistä hyödyin pääsykokeissa Saimaan ammattikorkeakouluun opistovuoden keväällä. Taiteellisen kehittymiseni lisäksi Joutsenon Opistossa opin tuntemaan omat vahvuuteni ja toimimaan entistä aktiivisemmin ryhmätyöskentelytilanteissa.

Välivuosi opistossa auttoi löytämään oman alan

Tulevaisuuden suunnitelmani ovat selkeämmät kuin vuosi sitten, ja minusta tuntuu, että olen ehkä löytänyt itselleni sopivan alan.
Lue koko juttu

Tervetuloa Taidekesään!

Kiinnostaako muotokuvamaalaus tai valokuvaus? Vielä ennättää ilmoittautua heinäkuun lopun muotokuvamaalauskurssille ja nuorten valokuvauskurssille. Yksittäisiä vapaita paikkoja myös muilla kursseilla.Tervetuloa taiteilemaan ja tunnelmoimaan Joutsenon Opiston luonnonkauniiseen miljööseen!
Lue koko juttu

Viikkotiedote

Viikkotiedote ja ruokalista.
Lue koko juttu

Joutsenon Opisto somessa